Receptbeskrivning
			
			
			
			Medelhavslasagne
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							4  paket bacon (à 140 g) 
4 gula lökar
6 vitlöksklyftor
4 burkar krossade tomater
2 msk timjan
2 tsk chilipulver
2 burkar keso (Ã 500 g)
1 paket tinad fryst hackad spenat (Ã 450 g)
1 paket gröna lasagneplattor (à 500 g)
6 tomater
4 dl riven ost
salt och peppar
						
					4 gula lökar
6 vitlöksklyftor
4 burkar krossade tomater
2 msk timjan
2 tsk chilipulver
2 burkar keso (Ã 500 g)
1 paket tinad fryst hackad spenat (Ã 450 g)
1 paket gröna lasagneplattor (à 500 g)
6 tomater
4 dl riven ost
salt och peppar
Beskrivning
					
						 Sätt ugnen på 200°C. Klipp baconet i småbitar och fräs ca 5 minuter i en gryta. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda ner i grytan. Fräs tills löken blivit mjuk. Häll i krossade tomater och låt småputtra några minuter. Krydda med salt, peppar, timjan och chilipulver. Ta grytan från plattan och rör ner keso och spenat. Varva röran med lasagneplattor i två stora gratängformar. Börja och avsluta med röra. Garnera med skivade tomater och strö över riven ost. Gratinera i ugnen 30-35 minuter. Servera gärna Parmesan och valnötssallad till. 					
										Visningar: 637
Inlagt 2013-05-01 19:43:08
				
					
			





  0 min