Receptbeskrivning
Fiskgratäng
Ingredienser
för
300 g fiskfilé(er)
1 msk smör
1 tsk salt
1.5 msk fiskbuljong
100 g räkor
1 dill finklippt
2.5 msk riven ost
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk vetemjöl
fiskspad
1 st äggula(or)
salt
peppar
1 msk smör
1 tsk salt
1.5 msk fiskbuljong
100 g räkor
1 dill finklippt
2.5 msk riven ost
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk vetemjöl
fiskspad
1 st äggula(or)
salt
peppar
Beskrivning
1. Skölj de färska fiskfiléerna, tina de djupfrysta eller skär det halvtinade fiskblocket i 2 cm tjocka skivor.
2. Smörj en ugnsfast form. Lägg fisken i formen och salta. Tillsätt fiskbuljongen och koka i 200 grader varm ugn i 10-15 minuter.
3. Gör gratängsåsen. Blanda grädden, mjölet och fiskspadet och hetta upp i 3 minuter. Tillsätt äggulan och kryddorna.
4. Lägg räkorna på fisken och slå såsen över. Strö på osten och gratinera i 250 grader varm ugn tills rätten är genomvarm och har fått fin färg. Garnera med dill.
Räkorna kan bytas ut mot musslor, svamp, ansjovis eller sparris.
2. Smörj en ugnsfast form. Lägg fisken i formen och salta. Tillsätt fiskbuljongen och koka i 200 grader varm ugn i 10-15 minuter.
3. Gör gratängsåsen. Blanda grädden, mjölet och fiskspadet och hetta upp i 3 minuter. Tillsätt äggulan och kryddorna.
4. Lägg räkorna på fisken och slå såsen över. Strö på osten och gratinera i 250 grader varm ugn tills rätten är genomvarm och har fått fin färg. Garnera med dill.
Räkorna kan bytas ut mot musslor, svamp, ansjovis eller sparris.
Visningar: 735
Inlagt 2012-01-22 00:13:08