Receptbeskrivning
Bulgogi med currystekt ananas
John Folkesson via Ica.se
Ingredienser
för
400 g lövbiff
1 förpackning frysta haricots verts (à 250 g)
3 dl jasminris
0.5 färsk ananas
1 tsk curry
3/4 dl japansk soja
1 msk sesamfrön
1 tsk sambal oelek
0.5 dl olivolja
1 krm nymalen svartpeppar
till servering
ev mango chutney
ev marinerad, grillad paprika
1 förpackning frysta haricots verts (à 250 g)
3 dl jasminris
0.5 färsk ananas
1 tsk curry
marinad
2 vitlöksklyftor 3/4 dl japansk soja
1 msk sesamfrön
1 tsk sambal oelek
0.5 dl olivolja
1 krm nymalen svartpeppar
till servering
ev mango chutney
ev marinerad, grillad paprika
Beskrivning
Skär eller klipp lövbiffen i bitar eller strimlor. Halvtina och skär ev bönorna i hälften. Marinad: Skala och finhacka vitlöken. Blanda med soja, sesamfrön, sambal oelek, svartpeppar och olja i en plastpåse eller skål. Lägg ner köttet i marinaden och låt det ligga medan riset kokar eller gärna längre tid. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär ananasen i fyra klyftor. Skär bort rotstocken och "skalet" på varje klyfta. Pudra över curryn och stek klyftorna i olja ca 1 minut på varje sida. Lägg åt sidan. Hetta upp olja i en stek- eller wokpanna. Ta upp köttet från marinaden och stek ca 2 minuter. Tillsätt bönorna, rör om och låt dem puttra med någon minut tillsammans med resten av marinaden. Spä ev med vatten. Servera genast med riset, currystekt ananas och ev mango chutney och marinerad grillad paprika. För alla Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 4 2010.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 4 2010.
Visningar: 833
Inlagt 2013-05-03 04:17:42

