Receptbeskrivning
Chili con carne på högrev
Ingredienser
för
1 msk smör
vatten
1 tomater, skalade hela ca 400 g
1 st gul lök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
1 msk tomatpuré
liquid smoke ca 2-3 droppar för rökigare smak
vatten
1 tomater, skalade hela ca 400 g
1 st gul lök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
1 msk tomatpuré
liquid smoke ca 2-3 droppar för rökigare smak
Beskrivning
1. Skär högreven i grova bitar, 2x2 cm.
2. Bryn bitarna i smör och tillsätt dem i en gryta med kokande vatten.
3. Småkoka köttet i ett par minuter, häll av vattnet och spola köttet väl.
4. Lägg tillbaka köttet i grytan, tillsätt vatten så att det precis täcker köttet, låt köttet sjuda ca 1 timme.
5. Tillsätt oxfond, tomater, tomatpuré och grovhackad lök, sjud ytterligare 1 timme eller tills köttet är mört.
6. Häll över bönorna och smaksätt med chili, riven vitlök,ev. mer fond och nymald svartpeppar.
7. Servera till nybakat bröd och sallad.
8. Önskas rökig smak tillsätt någon droppe liquid hickory smoke.
2. Bryn bitarna i smör och tillsätt dem i en gryta med kokande vatten.
3. Småkoka köttet i ett par minuter, häll av vattnet och spola köttet väl.
4. Lägg tillbaka köttet i grytan, tillsätt vatten så att det precis täcker köttet, låt köttet sjuda ca 1 timme.
5. Tillsätt oxfond, tomater, tomatpuré och grovhackad lök, sjud ytterligare 1 timme eller tills köttet är mört.
6. Häll över bönorna och smaksätt med chili, riven vitlök,ev. mer fond och nymald svartpeppar.
7. Servera till nybakat bröd och sallad.
8. Önskas rökig smak tillsätt någon droppe liquid hickory smoke.
Visningar: 659
Inlagt 2013-05-03 04:21:41

