Receptbeskrivning
Biff med bambuskott
Ingredienser
för
600 g biff utskuren
2 msk maizena
3 msk vatten
1 tsk ingefära
0.5 tsk salt
200 g ris okokt
100 g chaminjoner
1 burk bambuskott liten
2 st vitlöksklyftor rivna eller pressade
1 st köttbuljongtärning
3 msk soja
2 msk ostronsås (hoi sin sås går också bra)
4 dl vatten
2 msk maizena utrört i 3 msk vatten
1 msk sesamolja
2 msk maizena
3 msk vatten
1 tsk ingefära
0.5 tsk salt
200 g ris okokt
100 g chaminjoner
1 burk bambuskott liten
2 st vitlöksklyftor rivna eller pressade
1 st köttbuljongtärning
3 msk soja
2 msk ostronsås (hoi sin sås går också bra)
4 dl vatten
2 msk maizena utrört i 3 msk vatten
1 msk sesamolja
Beskrivning
Marinaden:
Skär biffen i så tunna skivor du bara kan. (Om biffen är nästan fryst är det enklare). Rör ihop marinaden med köttet och låt stå i minst två timmar eller över natten. Det funkar med 20-30 minuter om det krisar
Tillagning:
1. Starta med att koka riset.
2. Stek champinjonerna i het panna eller wok på högsta värme med 1 msk olja. Lägg sen ur i en skål.
3. Stek köttet lite olja på högsta värme. Lägg i vitlöken och häll i sojasåsen och rör om.
4. Häll på vattnet, sherryn, ostronsåsen och lägg ner buljongtärningen. När det kokat upp så lägg ner champinjonerna och bambuskotten. Koka i 2 minuter och red sedan såsen med maizenan till önskad konsistens. Häll till sist över sesamoljan.
Skär biffen i så tunna skivor du bara kan. (Om biffen är nästan fryst är det enklare). Rör ihop marinaden med köttet och låt stå i minst två timmar eller över natten. Det funkar med 20-30 minuter om det krisar
Tillagning:
1. Starta med att koka riset.
2. Stek champinjonerna i het panna eller wok på högsta värme med 1 msk olja. Lägg sen ur i en skål.
3. Stek köttet lite olja på högsta värme. Lägg i vitlöken och häll i sojasåsen och rör om.
4. Häll på vattnet, sherryn, ostronsåsen och lägg ner buljongtärningen. När det kokat upp så lägg ner champinjonerna och bambuskotten. Koka i 2 minuter och red sedan såsen med maizenan till önskad konsistens. Häll till sist över sesamoljan.
Visningar: 535
Inlagt 2013-05-03 05:23:53

