Receptbeskrivning
Ungersk gulasch
Ingredienser
för
1 kg högrev
2 st gul lök(ar)
4 st vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
3 msk sambal oelek
3 msk paprikapulver
5 dl köttbuljong
3 msk smör
300 g ris
2 st stark korv
1 dl inlagd gurka
2 st gul lök(ar)
4 st vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
3 msk sambal oelek
3 msk paprikapulver
5 dl köttbuljong
3 msk smör
300 g ris
2 st stark korv
1 dl inlagd gurka
Beskrivning
1. Skala och finhacka löken, tärna köttet i 2 x 2 cm stora tärningar och skala och pressa vitlöken.
2. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta när det har fått fin färg. Fräs lök, korv och vitlök i stekpannan tillsammans med tomatpurén och sambal oelek. Lägg över det i grytan, pudra över paprikapulver och rör runt. Slå på buljong och låt grytan koka sakta i 1-2 timme.
3. Kontrollera att köttet är färdigt genom att provsmaka en bit. Krydda med salt och peppar efter smak.
4. Servera med ris eller potatis och inlagd gurka.
2. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta när det har fått fin färg. Fräs lök, korv och vitlök i stekpannan tillsammans med tomatpurén och sambal oelek. Lägg över det i grytan, pudra över paprikapulver och rör runt. Slå på buljong och låt grytan koka sakta i 1-2 timme.
3. Kontrollera att köttet är färdigt genom att provsmaka en bit. Krydda med salt och peppar efter smak.
4. Servera med ris eller potatis och inlagd gurka.
Visningar: 877
Inlagt 2013-05-03 06:55:25

