Receptbeskrivning

Ungersk gulasch

Ingredienser för
1 kg högrev
2 st gul lök(ar)
4 st vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
3 msk sambal oelek
3 msk paprikapulver
5 dl köttbuljong
3 msk smör
300 g ris
2 st stark korv
1 dl inlagd gurka


  240 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och finhacka löken, tärna köttet i 2 x 2 cm stora tärningar och skala och pressa vitlöken.

2. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta när det har fått fin färg. Fräs lök, korv och vitlök i stekpannan tillsammans med tomatpurén och sambal oelek. Lägg över det i grytan, pudra över paprikapulver och rör runt. Slå på buljong och låt grytan koka sakta i 1-2 timme.

3. Kontrollera att köttet är färdigt genom att provsmaka en bit. Krydda med salt och peppar efter smak.

4. Servera med ris eller potatis och inlagd gurka.

Visningar: 813
Inlagt 2013-05-03 06:55:25