Receptbeskrivning
MÃ¥rtenssons potatiskaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Potatiskaka med fetaost 2 port
1 kg potatis av fast sort
1 paket fetaost
1 ägg
salt och peppar
Skala och riv potatisen grovt. Lägg strimlorna i en handduk och pressa ur stärkelsen.
Smula osten och blanda med potatisen, smaksätt med salt och peppar.
Rör ner ägget och blanda väl.
Smält smör med olja i en stekpanna och lägg i smeten i ett jämt lager så det blir som en kaka.
Stek potatiskakan tills du ser att den fått fin färg i botten, ställ då in järnet mitt i ugnen på
175 grader ca 15 minuter tills kakan är genomstekt och fått fin färg.
Ta ut och servera, men var noga med att ha en grytlapp på handtaget på stekjärnet så du inte råkar ta tag i det och får en tråkig brännskada!
1 kg potatis av fast sort
1 paket fetaost
1 ägg
salt och peppar
Skala och riv potatisen grovt. Lägg strimlorna i en handduk och pressa ur stärkelsen.
Smula osten och blanda med potatisen, smaksätt med salt och peppar.
Rör ner ägget och blanda väl.
Smält smör med olja i en stekpanna och lägg i smeten i ett jämt lager så det blir som en kaka.
Stek potatiskakan tills du ser att den fått fin färg i botten, ställ då in järnet mitt i ugnen på
175 grader ca 15 minuter tills kakan är genomstekt och fått fin färg.
Ta ut och servera, men var noga med att ha en grytlapp på handtaget på stekjärnet så du inte råkar ta tag i det och får en tråkig brännskada!
Visningar: 252
Inlagt 2013-05-03 16:27:37

