Receptbeskrivning

Eget bakeoff-bröd med hasselnötter och gojibär

Ingredienser för
50 g hasselnötter
50 g aprikoser, mjuka torkade
50 g jäst
3 dl vatten, (37°)
2 msk rapsolja, + 1 msk rapsolja
0.5 dl gojibär
1 tsk salt
8 dl dinkelsikt, + 0,5 till utbakningen
1 dl blandade frön, t ex solros-lin- och sesamfr


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Rosta nötterna i torr het stekpanna. Gnugga av skalet i en torr kökshandduk. Hacka nötterna grovt. Skär aprikoserna i små tärningar.
2. Smula jästen i en bunke. Häll på det ljumma vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt 2 msk olja, nötter, aprikoser, gojibär, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen väl ca 5 min. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den väl. Dela degen i 15 bitar och rulla till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Pensla med olja och strö på frön. Täck över med plastfolie.
4. Ställ in plåten i frysen direkt efter jäsning och frys in.
5. Sätt ugnen på 250°. Grädda de frysta bröden mitt i ugnen ca 15 min.Ca 200 kcal/bulle
varav 8 g fett, 5 g protein, 27 g kolhydrater

Visningar: 151
Inlagt 2013-05-04 10:10:05