Receptbeskrivning
Chokladtårta american style
Ingredienser
för
till två bottnar
3 dl strösocker
4 dl mjöl
2 dl kakao
2 tsk bikarbonat
0.5 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2.5 dl starkt kaffe
1 dl olja
2 st ägg
2.5 dl filmjölk
till glasyren
2 dl kakao
0.5 krm vaniljpulver
200 g smör
1 dl mjölk
2 dl florsocker
3 dl strösocker
4 dl mjöl
2 dl kakao
2 tsk bikarbonat
0.5 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2.5 dl starkt kaffe
1 dl olja
2 st ägg
2.5 dl filmjölk
till glasyren
2 dl kakao
0.5 krm vaniljpulver
200 g smör
1 dl mjölk
2 dl florsocker
Beskrivning
Kakorna:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla två former (20 cm ø).
Blanda strösocker, mjöl, 2 dl kakao, bikarbonat, bakpulver och salt i en stor skål. Tillsätt filmjölk, kaffe, olja, ½ krm vaniljpulver och ägg. Vispa till en jämn smet.
Fördela smeten i de två formarna, grädda 30 minuter, testa med sticka i mitten så att kakan är torr. Låt svalna i 10 minuter.
Glasyren:
Blanda florsocker, 2 dl kakao och ½ krm vaniljpulver. Vispa smöret krämigt. Tillsätt ömsom kakaoblandningen ömsom mjölk till smöret (lite i taget) och rör till en bredbar glassyr.
Montera tårtan med glassyr mellan lagren och runt hela tårtan.
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla två former (20 cm ø).
Blanda strösocker, mjöl, 2 dl kakao, bikarbonat, bakpulver och salt i en stor skål. Tillsätt filmjölk, kaffe, olja, ½ krm vaniljpulver och ägg. Vispa till en jämn smet.
Fördela smeten i de två formarna, grädda 30 minuter, testa med sticka i mitten så att kakan är torr. Låt svalna i 10 minuter.
Glasyren:
Blanda florsocker, 2 dl kakao och ½ krm vaniljpulver. Vispa smöret krämigt. Tillsätt ömsom kakaoblandningen ömsom mjölk till smöret (lite i taget) och rör till en bredbar glassyr.
Montera tårtan med glassyr mellan lagren och runt hela tårtan.
Visningar: 392
Inlagt 2013-05-04 11:24:40

