Receptbeskrivning

Chokladtårta american style

Ingredienser för
till två bottnar
3 dl strösocker
4 dl mjöl
2 dl kakao
2 tsk bikarbonat
0.5 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2.5 dl starkt kaffe
1 dl olja
2 st ägg
2.5 dl filmjölk

till glasyren
2 dl kakao
0.5 krm vaniljpulver
200 g smör
1 dl mjölk
2 dl florsocker


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Kakorna:

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla två former (20 cm ø).

Blanda strösocker, mjöl, 2 dl kakao, bikarbonat, bakpulver och salt i en stor skål. Tillsätt filmjölk, kaffe, olja, ½ krm vaniljpulver och ägg. Vispa till en jämn smet.

Fördela smeten i de två formarna, grädda 30 minuter, testa med sticka i mitten så att kakan är torr. Låt svalna i 10 minuter.

Glasyren:
Blanda florsocker, 2 dl kakao och ½ krm vaniljpulver. Vispa smöret krämigt. Tillsätt ömsom kakaoblandningen ömsom mjölk till smöret (lite i taget) och rör till en bredbar glassyr.

Montera tårtan med glassyr mellan lagren och runt hela tårtan.

Visningar: 136
Inlagt 2013-05-04 13:24:40