Receptbeskrivning
Leif Mannerströms kalops
Ingredienser
för
2 kg högrev eller bringa
2 st gula lökar
2 st morötter
smör, till stekning
0.5 msk mjöl
6 st lagerblad
10 –15 kryddpepparkorn
4–5 kryddnejlikor
2 msk ansjovisspad
salt
peppar
kokt mjölig potatis
inlagda rödbetor
2 st gula lökar
2 st morötter
smör, till stekning
0.5 msk mjöl
6 st lagerblad
10 –15 kryddpepparkorn
4–5 kryddnejlikor
2 msk ansjovisspad
salt
peppar
kokt mjölig potatis
inlagda rödbetor
Beskrivning
1. Skär köttet i cirka 4 cm stora bitar.
2. Skala och skär lök och morot i stora bitar.
3. Bryn köttet völ runtom i smör i en stekgryta av gjutjärn.
4. Salta och peppra.
5. Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna.
6. Lägg i alla kryddor samt ansjovisspadet.
7. Låt köttet sjuda på svag värme cirka 1 timme.
8. Rör om då och då så att inget bränner vid.
9. Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan tillsammans med potatis och rikligt med inlagda rödbetor.
2. Skala och skär lök och morot i stora bitar.
3. Bryn köttet völ runtom i smör i en stekgryta av gjutjärn.
4. Salta och peppra.
5. Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna.
6. Lägg i alla kryddor samt ansjovisspadet.
7. Låt köttet sjuda på svag värme cirka 1 timme.
8. Rör om då och då så att inget bränner vid.
9. Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan tillsammans med potatis och rikligt med inlagda rödbetor.
Visningar: 512
Inlagt 2013-05-05 18:36:19

