Receptbeskrivning
Parmesanpanerad plattfisk med örtpotatis
Ingredienser
för
fisk
8 st spättafiléer 2 dl vetemjöl
2 st ägg
200 g parmesanost
smör till stekning
salt
peppar
potatis
8 st potatisar
1 st citron
2 st vitlöksklyftor
färska örter vad man har
smör till stekning
flingsalt
peppar
Beskrivning
1. FiskHäll upp mjölet, uppvispat ägg och fint riven parmesanost i varsin skål. Spara gärna lite parmesan till serveringen.
2. Vänd därefter spättafiléerna i mjölet, äggen och till sist i den rivna parmesanosten i nämnd ordning.
3. Stek dem sedan i smör ett par minuter på varje sida.
4. Salta och peppra under stekning.
5. PotatisSkär potatisen i skivor.
6. Finriv skalet från en väl tvättad citron.
7. Finhacka vitlök och örter.
8. Lägg en klick smör i en stekpanna och stek potatisskivorna tills de fått fin gyllenbrun färg och blivit mjuka.
9. Salta och peppra.
10. Strö över citronraspet, finhackad vitlök och örter.
11. Häll över en skvätt olivolja och låt allt steka tillsammans.
12. Avsluta med att pressa över lite fräsch citronsaft och strö på lite flingsalt.
13. Servera till den frasiga fisken.
2. Vänd därefter spättafiléerna i mjölet, äggen och till sist i den rivna parmesanosten i nämnd ordning.
3. Stek dem sedan i smör ett par minuter på varje sida.
4. Salta och peppra under stekning.
5. PotatisSkär potatisen i skivor.
6. Finriv skalet från en väl tvättad citron.
7. Finhacka vitlök och örter.
8. Lägg en klick smör i en stekpanna och stek potatisskivorna tills de fått fin gyllenbrun färg och blivit mjuka.
9. Salta och peppra.
10. Strö över citronraspet, finhackad vitlök och örter.
11. Häll över en skvätt olivolja och låt allt steka tillsammans.
12. Avsluta med att pressa över lite fräsch citronsaft och strö på lite flingsalt.
13. Servera till den frasiga fisken.
Visningar: 554
Inlagt 2013-05-05 18:46:51