Receptbeskrivning
Chicken nuggets med bulgur
Ingredienser
för
4 st kycklingfilé(er)
6 dl bulgur kokt
1 dl sultanrussin gula
salt och vitpeppar
1 st ägg
1 dl sesamfrö
rapsolja
2.5 st morot/morötter ca
1 st gurka
sweet chilisås
6 dl bulgur kokt
1 dl sultanrussin gula
salt och vitpeppar
1 st ägg
1 dl sesamfrö
rapsolja
2.5 st morot/morötter ca
1 st gurka
sweet chilisås
Beskrivning
1. Koka bulgurn enligt anvisningen på paketet (10–15 minuter). Blanda ner sultanrussin och smaka av med salt och vitpeppar.
2. Skär kycklingen i lagom stora bitar och strö på salt och vitpeppar. Vänd kycklingbitarna i en tallrik med lätt uppvispat ägg och sedan i sesamfrön. Stek kycklingbitarna i lite rapsolja på medelvärme ca 7 minuter per sida.
3. Skala och hyvla morötterna på längden. Hyvla gurkan på längden.
4. Servera kycklingen med bulgur, grönsaksstrimlor och sweet chilisås
Receptet kommer från "GI för hela familjen” (Ica bokförlag) av Ulrika Davidsson.
Foto Malte Danielsson
2. Skär kycklingen i lagom stora bitar och strö på salt och vitpeppar. Vänd kycklingbitarna i en tallrik med lätt uppvispat ägg och sedan i sesamfrön. Stek kycklingbitarna i lite rapsolja på medelvärme ca 7 minuter per sida.
3. Skala och hyvla morötterna på längden. Hyvla gurkan på längden.
4. Servera kycklingen med bulgur, grönsaksstrimlor och sweet chilisås
Receptet kommer från "GI för hela familjen” (Ica bokförlag) av Ulrika Davidsson.
Foto Malte Danielsson
Visningar: 653
Inlagt 2013-05-05 18:49:16

