Receptbeskrivning
Stekt rimmat fläsk med löksås
Ingredienser
för
500 g rimmat sidfläsk, skivat
3 st gula lökar
smör till stekning
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
peppar
1 st köttbuljongtärning
kokt potatis
3 st gula lökar
smör till stekning
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
peppar
1 st köttbuljongtärning
kokt potatis
Beskrivning
1. Löksås: Skala och hacka löken. Fräs den i smör tills den blivit ljust brun. Strö över mjöl och rör om. Spä med mjölk under vispning och smaksätt med peppar och buljongtärning. Extra salt behövs inte.
2. Stek fläsket på måttlig värme i torr panna. Rör gärna skivorna lite i början - rimmat kött har en benägenhet att fastna i pannan. Ta upp det bruna, knapriga fläsket och låt rinna av på hushållspapper.
3. Servera det stekta fläsket med såsen och kokt skalpotatis.
2. Stek fläsket på måttlig värme i torr panna. Rör gärna skivorna lite i början - rimmat kött har en benägenhet att fastna i pannan. Ta upp det bruna, knapriga fläsket och låt rinna av på hushållspapper.
3. Servera det stekta fläsket med såsen och kokt skalpotatis.
Visningar: 469
Inlagt 2013-05-05 18:56:37