Receptbeskrivning

Baconlindad fläskfilé på bönbädd

Ingredienser för
300 torkade vita bönor
200 röda bönor torkade
100 svarta böner, torkade
200 gröna bönor färsk haricots verts
1 st röd lök(ar) liten
1 dl kapris (stor kapris)
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
2 msk vatten kallt
salt och peppar
6 st grillspett
1 kg fläskfilé(er)
3 msk olivolja
0.5 tsk svartpeppar grovkrossad
1 tsk citrontimjan färsk eller annan timjan
1 st lime
1 bacon


  15 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Blötlägg och koka de torkade bönorna enligt anvisning på förpackningen. Häll bort vattnet och låt svalna.

2. Förväll de gröna bönorna i lättsaltat vatten ett par minuter. Skala och hacka löken och häll bort spadet från kaprisen.

3. Lägg alla ingredienserna till bönsalladen i en skål. Blanda samman dressingen. Häll den över grönsaker och bönor och rör om.

4. Blötlägg grillspetten om de är av trä.

5. Dela filén i sex lika stora bitar och trä på spetten. Klappa in olja, peppar och timjan. Riv skalet av limen och klappa in det också och pressa över saften. Vira bacon runt köttet.

Visningar: 407
Inlagt 2011-04-05 18:06:31