Receptbeskrivning

Anettes goda champinjonsoppa

Ingredienser för
1 st gul lök, hackad
2 msk smör
0.5 dl vetemjöl
250 g champinjoner
2 st vitlöksklyftor, finhackade
smör
6 dl vatten
1 dl vitt vin
1 st kycklingbuljongtärning
1 dl vispgrädde
2 st äggulor
150 g rökt lammbog (eller annat kött med rökig s
några rosmarinkvistar
lite riven pepparrot
salt, efter smak
peppar, efter smak


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta. 2. Lägg i den finhackade löken och låt den bli mjuk. 3. Rör i vetemjölet och häll genast på vatten, buljongtärning och vin. 4. Låt koka upp och låt det sedan fortsätta småputtra medan du skivar och steker på champinjonerna i smör och vitlök. 5. Låt dem få fin gyllene färg. 6. Salta och peppra och ställ dem sedan åt sidan. 7. Hacka köttet i fina små tärningar. 8. Hacka rosmarinen och riv så mycket pepparrot som du vill ha. 9. Nu rör du ihop grädden med äggulorna i en kopp och häller lite av den varma soppvätskan i koppen. 10. När det är utblandat häller du ner äggule/grädd-blandningen i soppan och låter det bara sjuda, inte koka. 11. Häll ned hälften av de stekta chaminjonerna i soppan, häll ned hälften av de rökta köttet och sedan skall du bara smaksätta med salt och peppar. 12. Häll upp soppan, toppa med rökt kött, svamp och pepparrot. Servera!

Visningar: 449
Inlagt 2013-05-06 12:11:26