Receptbeskrivning
Majs- och kikärtsbollar
Ingredienser
för
Beskrivning
För 10-15 bollar (beror givetvis helt på hur stora du gör dem):
3 dl kikärtor (en normal burk)
1,5 dl majs
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk basilika
1,5 msk fiberhusk
2 msk pofiber
salt och peppar
Mixa allt utom fiberhusk och pofiber med stavmixer, strö sedan sistnämnda över degen och knåda ihop för hand.
Rulla till bollar och låt stå i kylen ett tag, gärna i några timmar.
Lägg dem sedan på ett galler ovanpå en plåt och grilla på så sätt i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter.
3 dl kikärtor (en normal burk)
1,5 dl majs
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk basilika
1,5 msk fiberhusk
2 msk pofiber
salt och peppar
Mixa allt utom fiberhusk och pofiber med stavmixer, strö sedan sistnämnda över degen och knåda ihop för hand.
Rulla till bollar och låt stå i kylen ett tag, gärna i några timmar.
Lägg dem sedan på ett galler ovanpå en plåt och grilla på så sätt i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter.
Visningar: 506
Inlagt 2013-05-06 12:12:36

