Receptbeskrivning
Thailändsk sojafärssås (larb nua)
Ingredienser
för
2 msk sticky rice (om du har)
500 g sojafärs
vatten
chilipulver
1 st chilifrukter
6 st långa korianderblad, finhackade (finns i asi
5 st kaffirlimeblad, finstrimlade
3 galangalrot, tunt skivad
4 st vårlökar, hackade i ringar
5 st schalottenlökar, i tunna ringar
3 st lime, pressade
4 tsk fisksås
1 tsk socker
lite thaibasilika
500 g sojafärs
vatten
chilipulver
1 st chilifrukter
6 st långa korianderblad, finhackade (finns i asi
5 st kaffirlimeblad, finstrimlade
3 galangalrot, tunt skivad
4 st vårlökar, hackade i ringar
5 st schalottenlökar, i tunna ringar
3 st lime, pressade
4 tsk fisksås
1 tsk socker
lite thaibasilika
Beskrivning
1. Börja med ditt sticky rice om du har fått tag på det (rätten överlever fint utan, men det ger en extra liten krispighet).
2. Ner med riset i en torr panna och rosta det gyllenbrunt på hög värme.
3. Stöt det sedan i småbitar, nästan pulver, i din mortel.
4. Ner med sojafärsen i din wok eller i en stor stekpanna.
5. Häll på vatten, så att det precis täcker färsen.
6. Låt det här koka ihop sig och koka vidare tills allt vatten är borta och bara färssmulorna kvar.
8. Du kokar färsen torr helt enkelt.
9. Under tiden hackar du lökarna och galangalroten.
10. Nu kryddar du upp sojafärsen. Först med rispulvret och chilipulver, sedan de andra kryddorna.
11. Smaka av under tiden och känn att du får rätt syrlighet av limen och styrkan av chilin för just din gom. Samma med fisksåsen.
12. När det smakar finfint smäller du ner alla grönsakerna, rör om ett par gånger och serverar genast med ris eller nudlar.
13. Även gott att klippa över lite holy basil.
2. Ner med riset i en torr panna och rosta det gyllenbrunt på hög värme.
3. Stöt det sedan i småbitar, nästan pulver, i din mortel.
4. Ner med sojafärsen i din wok eller i en stor stekpanna.
5. Häll på vatten, så att det precis täcker färsen.
6. Låt det här koka ihop sig och koka vidare tills allt vatten är borta och bara färssmulorna kvar.
8. Du kokar färsen torr helt enkelt.
9. Under tiden hackar du lökarna och galangalroten.
10. Nu kryddar du upp sojafärsen. Först med rispulvret och chilipulver, sedan de andra kryddorna.
11. Smaka av under tiden och känn att du får rätt syrlighet av limen och styrkan av chilin för just din gom. Samma med fisksåsen.
12. När det smakar finfint smäller du ner alla grönsakerna, rör om ett par gånger och serverar genast med ris eller nudlar.
13. Även gott att klippa över lite holy basil.
Visningar: 354
Inlagt 2013-10-14 22:00:16

