Receptbeskrivning

Sojafärssås med smak av svamp och muskot

Ingredienser för
1 st gul lök
200 g färska eller djupfrysta champinjoner
1 knippe persilja
1 msk flytande matfett eller olja
250 g sojafärs
2 msk tomatpuré
0.5 st höns- eller köttbuljongtärning
3 dl vatten (eller 2 dl vatten och 1 dl vitt vin)
riven muskot
0.5 tsk salt
vit- eller svartpeppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala och finhacka löken. Skär champinjonerna i skivor. Skär persiljan fint. Värm matfettet i en gryta.
2. Lägg i löken och fräs den några minuter. Lägg sedan i champinjoner och persilja och låt fräsa i några minuter.
3. Lägg i sojafärsen och finfördela så att den bryns och blandas med grönsakerna. Rör ned tomatpuré, buljongtärning, vatten och eventuellt vin.
4. Krydda med muskot, salt och peppar. Låt småkoka i ca 30 minuter. Späd med mer vatten eller buljong om det behövs.

Visningar: 330
Inlagt 2013-10-14 23:53:15