Receptbeskrivning
Sojafärssås, italiensk
Ingredienser
för
500 g (förberedd) sojafärs
1 msk smör
2 st gula lökar, eller 1 stor purjolök
2 st potatisar, råa
4 msk tomatpuré
4 dl vatten
1 st lantbuljongtärning, eller motsvarande i pulv
1 krm vitpeppar
2 krm cayennepeppar
1 tsk salt
0.75 dl ost, riven
1 dl vispgrädde
kokt pasta, strimlad bladpersilja och riven p
1 msk smör
2 st gula lökar, eller 1 stor purjolök
2 st potatisar, råa
4 msk tomatpuré
4 dl vatten
1 st lantbuljongtärning, eller motsvarande i pulv
1 krm vitpeppar
2 krm cayennepeppar
1 tsk salt
0.75 dl ost, riven
1 dl vispgrädde
kokt pasta, strimlad bladpersilja och riven p
Beskrivning
1. Stek sojafärs i smör i en stor stekpanna eller i omgångar. Hacka lök och fräs den med mot slutet.
2. Skala och riv potatis fint blanda det i sojafärsen tillsammans med tomatpuré, vatten, buljongtärning, vitpeppar, cayennepeppar och salt. Låt såsen koka ca 15 min. Rör i ost och grädde och värm såsen.
3. Blanda såsen med kokt bandpasta tillsammans med lite finstrimlad bladpersilja och riven parmesanost eller servera sojafärssås och
tillbehör separat.
2. Skala och riv potatis fint blanda det i sojafärsen tillsammans med tomatpuré, vatten, buljongtärning, vitpeppar, cayennepeppar och salt. Låt såsen koka ca 15 min. Rör i ost och grädde och värm såsen.
3. Blanda såsen med kokt bandpasta tillsammans med lite finstrimlad bladpersilja och riven parmesanost eller servera sojafärssås och
tillbehör separat.
Visningar: 781
Inlagt 2013-10-14 21:52:12

