Receptbeskrivning
Vegetarisk thaifärssås
Ingredienser
för
1 st gul lök, stor
2 msk massaman curry paste, (santa maria)
1 msk rapsolja
400 g färdigkokt soja- eller quornfärs
4 dl kokosmjölk
1 st röd spansk pepparfrukt
2 tsk chilipasta, eller sambal oelek
1 tsk salt, eller 2 tsk fisksås
1 tsk socker
10 st färska blad av thaibasilika, eller koriander
2 msk massaman curry paste, (santa maria)
1 msk rapsolja
400 g färdigkokt soja- eller quornfärs
4 dl kokosmjölk
1 st röd spansk pepparfrukt
2 tsk chilipasta, eller sambal oelek
1 tsk salt, eller 2 tsk fisksås
1 tsk socker
10 st färska blad av thaibasilika, eller koriander
Beskrivning
1. Skala och skär löken i bitar. Fräs den i olja och currypasta 2–3 min. Blanda ner färsen och bryn den lätt. Häll i kokosmjölk.
2. Kärna ur och strimla spansk peppar och tillsätt den samt chilipasta, salt och socker. Låt köttfärssåsen koka på svag värme ca 10 min. Blanda ner thaibasilika eller koriande strax före servering. Servera med ris eller äggnudlar.
2. Kärna ur och strimla spansk peppar och tillsätt den samt chilipasta, salt och socker. Låt köttfärssåsen koka på svag värme ca 10 min. Blanda ner thaibasilika eller koriande strax före servering. Servera med ris eller äggnudlar.
Visningar: 468
Inlagt 2013-06-06 17:58:10

