Receptbeskrivning
Spaghetti med kinesisk sojafärssås
Ingredienser
för
250 g färdig sojafärs
2 msk solrosolja
4 dl purjolök, hackad
3 st vitlöksklyftor, hackade
0.5 dl hoisinsås, eller soja, och 1 tsk honung
0.5 tsk honung
1.5 msk woksås
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar
400 g bandspaghetti, smal
0.5 st gurka, finstrimlad
50 g böngroddar, burk eller färska blancherade
vinäger, till servering
röd paprika, till garnering
2 msk solrosolja
4 dl purjolök, hackad
3 st vitlöksklyftor, hackade
0.5 dl hoisinsås, eller soja, och 1 tsk honung
0.5 tsk honung
1.5 msk woksås
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar
400 g bandspaghetti, smal
0.5 st gurka, finstrimlad
50 g böngroddar, burk eller färska blancherade
vinäger, till servering
röd paprika, till garnering
Beskrivning
1. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och bryn färsen.
2. Blanda ner övriga ingredienser och låt småputtra 5-10 minuter. Späd med vatten vid behov och smaka av.
3. Koka spaghettin, sila upp och lägg upp den med gurka och sköljda eller blancherade böngroddar. Toppa med sojafärssåsen. Ställ fram en flaska vinäger, så att var och en kan smaka av sin portion med lite syrlighet.
2. Blanda ner övriga ingredienser och låt småputtra 5-10 minuter. Späd med vatten vid behov och smaka av.
3. Koka spaghettin, sila upp och lägg upp den med gurka och sköljda eller blancherade böngroddar. Toppa med sojafärssåsen. Ställ fram en flaska vinäger, så att var och en kan smaka av sin portion med lite syrlighet.
Visningar: 246
Inlagt 2013-10-14 21:50:05

