Receptbeskrivning

Citronpasta med lammkotletter

Ingredienser för
300 g vetemjöl
2 st ägg, stora
1 st citroner
3 msk citronsaft, pressad
1 tsk svartpeppar, grovmald
2 krm salt
250 g körsbärstomater
0.5 dl olivolja
1 tsk rosmarin, gärna färsk
2 st vitlöksklyftor, hackade
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
8-12 lammkotletter


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Lägg samtliga ingredienser till pastan i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i plastpåse i kylen en stund.
2. Kavla degen i en pastamaskin eller för hand, så tunt som möjligt. Gör tagliatelle i pastamaskinen eller vik degen ett antal gånger och skär remsor med vass kniv. Mjöla tagliatellen vartefter och lägg
den luftigt på handduk.
3. Koka upp lättsaltat vatten i en stor gryta. Dela under tiden tomaterna. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs rosmarin och vitlök en kort stund.
4. Lägg pastan i det kokande vattnet och tomaterna i den heta oljan. Låt pastan koka 2-3 min, och tomaterna fräsa en kort stund. Ställ åt sidan.
5. Häll av pastavattnet och blanda pastan med rosmarintomaterna. Lägg upp och servera med nystekta lammkotletter.

Visningar: 225
Inlagt 2012-01-22 13:00:47