Receptbeskrivning
Renskav med kantareller
Ingredienser
för
2 frp renskav
1 st lök hackad
1 st vitlöksklyfta(or) hackade
5 dl färska kantareller eller champinjoner
2.5 dl grädde
2 msk viltfond
1 msk rönnbärsgelé
1 msk soja
1 msk smör
persilja
0.5 msk sambal oelek
800 g potatis
1 st lök hackad
1 st vitlöksklyfta(or) hackade
5 dl färska kantareller eller champinjoner
2.5 dl grädde
2 msk viltfond
1 msk rönnbärsgelé
1 msk soja
1 msk smör
persilja
0.5 msk sambal oelek
800 g potatis
Beskrivning
1. Stek svampen utan fett och låt den svettas lite, i med smör, lök och vitlök och stek några minuter. Ta det åt sidan.
2. Stek renskaven. Är skaven fryst steker du den på ena sidan, vänder, karvar av det som tinat med en gaffel och så håller du på.
2. När skaven är fräst och genomstekt lägger du i svamp, lök och vitlök. På med grädde och resten av kryddorna.
3. Låt allt puttra i 5 minuter ungefär. Blanda ner persiljan innan servering.
2. Stek renskaven. Är skaven fryst steker du den på ena sidan, vänder, karvar av det som tinat med en gaffel och så håller du på.
2. När skaven är fräst och genomstekt lägger du i svamp, lök och vitlök. På med grädde och resten av kryddorna.
3. Låt allt puttra i 5 minuter ungefär. Blanda ner persiljan innan servering.
Visningar: 573
Inlagt 2013-05-07 21:07:45

