Receptbeskrivning

Annas bästa banankaka

Ingredienser för
150 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
2 st ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
4 st bananer, väl mogna, medelstora
0.5 dl kaffe, kallt


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 26 cm i diameter.
2. Vispa smör och socker med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa tills allt är blandat och lite fluffigt.
3. Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål. Mosa bananerna med en gaffel. Tillsätt mjölblandningen, bananer och kaffe. Vänd runt med en slev.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40–45 min. Låt kakan svalna något innan den serveras.

Visningar: 295
Inlagt 2014-02-19 19:52:45