Receptbeskrivning

Ångade veggoknyten

Ingredienser för
2 dl röda linser
1 gul lök
olja eller smör till stekning
1 dl pumpakärnor
1 tsk curry
4 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 dl pinjenötskärnor
1 dl riven ost
bok shoy- eller kinakålsblad
salt och peppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Skölj linserna. Skala och hacka löken. Fräs den i lite olja/smör utan att det tar färg. Rör ner linser, pumpakärnor och curry. Späd med grönsaksbuljong. Koka tills linserna är mjuka. Lägg i pinjenötskärnorna. Det gör inget om det hela blir lite mosigt eftersom det ska mixas. Låt det hela svalna och mixa med ost. Salta och peppra. Forma färsen till små bollar och lägg dem på bladen. Ånga färsbollarna i bambukorg över kokande vatten tills de är genomvarma.

Visningar: 283
Inlagt 2013-06-06 19:53:25