Receptbeskrivning
Hallonsås
Ingredienser
för
400 g hallon
1.5 tsk vaniljsocker
0.5 dl socker
1.5 tsk vaniljsocker
0.5 dl socker
Beskrivning
Lägg hallon, vaniljsocker och socker i en kastrull.
Låt detta koka upp, rör om och låt sjuda nån minut så sockret smälter.
Ta av kastrullen från spisen och häll hallonsåsen i en sil som du ställt över en bunke eller liknande. Hjälp till att pressa genom hallonen med en sked så att det till slut bara finns kärnor kvar i silen.
Rör om i såsen, häll över glassen och servera!
För en syrligare sås kan du utesluta strösockret!
Låt detta koka upp, rör om och låt sjuda nån minut så sockret smälter.
Ta av kastrullen från spisen och häll hallonsåsen i en sil som du ställt över en bunke eller liknande. Hjälp till att pressa genom hallonen med en sked så att det till slut bara finns kärnor kvar i silen.
Rör om i såsen, häll över glassen och servera!
För en syrligare sås kan du utesluta strösockret!
Visningar: 214
Inlagt 2013-05-09 17:01:12

