Receptbeskrivning
			
			
			
			Hel ugnsbakad lax med pesto och pinjenötter
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							900 g lax 
0.5 tsk salt
4 msk pesto
0.75 dl crème fraiche mager
70 g pinjenötter
						
					0.5 tsk salt
4 msk pesto
0.75 dl crème fraiche mager
70 g pinjenötter
Beskrivning
					
						10 portioner
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rosta nötterna i en torr teflonpanna. Lägg laxfilén med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Salta lätt.
2. Blanda ihop pesto och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar och bred över fisken. Stek i ugnen i cirka 15 minuter för rosa kärna och 25 minuter för helt genomstekt. Strö över pinjenötterna.
					
										1. Sätt ugnen på 180 grader. Rosta nötterna i en torr teflonpanna. Lägg laxfilén med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Salta lätt.
2. Blanda ihop pesto och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar och bred över fisken. Stek i ugnen i cirka 15 minuter för rosa kärna och 25 minuter för helt genomstekt. Strö över pinjenötterna.
Visningar: 886
Inlagt 2012-01-22 16:42:47
				
					
			





  30 min