Receptbeskrivning
Äppelkaka á la GI
Ingredienser
för
g smör
dl mjölk
st ägg
dl dinkelmjöl
dl fullkornsmjöl av dinkel
tsk bakpulver
st äpplen
msk kanel
dl sesamfrön
dl mjölk
st ägg
dl dinkelmjöl
dl fullkornsmjöl av dinkel
tsk bakpulver
st äpplen
msk kanel
dl sesamfrön
Beskrivning
1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en sockerkaksform och bröa den med sesamfrön.
2. Skala och skär äpplena i klyftor och doppa dem i kanel.
3. Smält smöret och häll därefter i mjölken. Vispa ägg och socker (sötningsmedel) pösigt med elvisp och tillsätt sedan mjölken och smöret. Mixa mjöl och bakpulver och rör ner det i blandningen så att smeten blir smidig.
4. Häll smeten i formen och stick ner äppelklyftorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna en stund i formen innan du stjälper upp den på ett fat.
2. Skala och skär äpplena i klyftor och doppa dem i kanel.
3. Smält smöret och häll därefter i mjölken. Vispa ägg och socker (sötningsmedel) pösigt med elvisp och tillsätt sedan mjölken och smöret. Mixa mjöl och bakpulver och rör ner det i blandningen så att smeten blir smidig.
4. Häll smeten i formen och stick ner äppelklyftorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna en stund i formen innan du stjälper upp den på ett fat.
Visningar: 702
Inlagt 2013-05-10 15:46:47

