Receptbeskrivning
Grillad kyckling med pastasallad och pesto
Ingredienser
för
4 st kycklingfiléer
2 msk flytande honung
2 msk soja
0.5 st citron, färskpressad
500 g valfri pasta, kokt
4 msk pesto
2 msk kapris
2 st gemsalladshuvud
4 st plommontomater
0.5 kruka färsk basilika
3 msk parmesanost
2 msk olivolja
2 msk flytande honung
2 msk soja
0.5 st citron, färskpressad
500 g valfri pasta, kokt
4 msk pesto
2 msk kapris
2 st gemsalladshuvud
4 st plommontomater
0.5 kruka färsk basilika
3 msk parmesanost
2 msk olivolja
Beskrivning
1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten, cirka 6-10 minuter.
2. Blanda under tiden honung, soja, citronsaft, salt och peppar. Vänd ner kycklingfiléerna i marinaden.
3. Häll av kokvattnet och spola pastan i kallt vatten. Rör ner pesto och kapris i den kokta, kalla pastan.
4. Plocka bladen av salladen och basilikan. Skar tomaterna i bitar och lägg allt i pastan. Salta och peppra och rör om val.
5. Riv över parmesanost och avsluta med att ringla över olivolja.
6. Hetta upp en stekpanna och grilla kycklingfiléerna tills de är genomstekta. Vänd efter cirka 5 minuter. Skär med en kniv för att kolla att kycklingen är helt klar, köttsaften ska vara ofärgad och genomskinlig.
7. Servera kycklingen tillsammans med pastasalladen.
2. Blanda under tiden honung, soja, citronsaft, salt och peppar. Vänd ner kycklingfiléerna i marinaden.
3. Häll av kokvattnet och spola pastan i kallt vatten. Rör ner pesto och kapris i den kokta, kalla pastan.
4. Plocka bladen av salladen och basilikan. Skar tomaterna i bitar och lägg allt i pastan. Salta och peppra och rör om val.
5. Riv över parmesanost och avsluta med att ringla över olivolja.
6. Hetta upp en stekpanna och grilla kycklingfiléerna tills de är genomstekta. Vänd efter cirka 5 minuter. Skär med en kniv för att kolla att kycklingen är helt klar, köttsaften ska vara ofärgad och genomskinlig.
7. Servera kycklingen tillsammans med pastasalladen.
Visningar: 520
Inlagt 2012-01-22 19:03:54