Receptbeskrivning
Tortilla med tomatsallad
Ingredienser
för
600 g potatis
1 st gul lök
2 msk olivolja
1 tsk salt
8 st ägg
0.5 dl vatten
1 kruka basilika
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
80 g rucola
1 st gul lök
2 msk olivolja
1 tsk salt
8 st ägg
0.5 dl vatten
tomatsallad
250 g tomater 1 kruka basilika
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
80 g rucola
Beskrivning
1. Skala och skiva potatis och lök tunt. Stek potatisen i olja ca 8 min. Tillsätt löken och stek ytterligare ca 4 min. Krydda med 1 tsk salt.
2. Vispa äggen tillsammans med vatten och 1/2 tsk salt. Häll äggsmeten över potatis och lök. Rör försiktigt i botten tills omeletten stannat och fått fin färg.
3. Tärna tomaterna och blanda med finstrimlad basilika, olivolja, salt och rucola.
4. Vänd upp omeletten på ett fat och servera med tomatsalladen.
2. Vispa äggen tillsammans med vatten och 1/2 tsk salt. Häll äggsmeten över potatis och lök. Rör försiktigt i botten tills omeletten stannat och fått fin färg.
3. Tärna tomaterna och blanda med finstrimlad basilika, olivolja, salt och rucola.
4. Vänd upp omeletten på ett fat och servera med tomatsalladen.
Visningar: 486
Inlagt 2013-05-11 06:37:52