Receptbeskrivning
Jordärtskockssoppa med ost- och paprikabröd
Ingredienser
för
800 g jordärtskockor
1 st gul lök
2 msk olivolja
8 dl vatten
2.5 dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin torrt
2 st hönsbuljongtärningar
0.5 tsk salt
100 g ost
1 tsk paprikapulver
1 st gul lök
2 msk olivolja
8 dl vatten
2.5 dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin torrt
2 st hönsbuljongtärningar
0.5 tsk salt
ost- och paprikabröd
4 st skivor vitt bröd 100 g ost
1 tsk paprikapulver
garnering
smörgåskrasse Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°. Skala jordärtskockorna och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs jordärtskockor och lök i 1 msk olivolja i en gryta.
2. Tillsätt vatten, grädde och vin och smula i buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 20 min.
3. Mixa soppan slät med mixerstav och smaka av med salt.
4. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda ost och paprikapulver. Strö osten på brödskivorna.
5. Gratinera mitt i ugnen 7-10 min. Droppa 1 msk olja på soppan och servera med bröden. Garnera eventuellt med smörgåskrasse.
2. Tillsätt vatten, grädde och vin och smula i buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 20 min.
3. Mixa soppan slät med mixerstav och smaka av med salt.
4. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda ost och paprikapulver. Strö osten på brödskivorna.
5. Gratinera mitt i ugnen 7-10 min. Droppa 1 msk olja på soppan och servera med bröden. Garnera eventuellt med smörgåskrasse.
Visningar: 553
Inlagt 2013-05-11 09:43:22

