Receptbeskrivning

Parmesanpanerad plattfisk med örtpotatis

Ingredienser för
4 st spättafiléer
2 dl vetemjöl
1 st ägg
150 g parmesanost
smör
salt till stekning
peppar
8 st potatisar
1 st citron
1 st vitlöksklyftor
4 msk timjan
smör
flingsalt vad man har
peppar till stekning
8 msk basilika


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Häll upp mjölet, uppvispat ägg och fint riven parmesanost på varsin tallrik.

2. Vänd därefter spättafiléerna i mjölet, äggen och till sist i den rivna parmesanosten.

3. Stek dem sedan i smör ett par minuter på varje sida.

4. Salta och peppra under stekning.

5. Skär potatisen i tunna skivor.

6. Finriv skalet från en väl tvättad citron.

7. Finhacka vitlök och örter.

8. Lägg en klick smör i en stekpanna och stek potatisskivorna tills de fått fin gyllenbrun färg och blivit mjuka.

9. Salta och peppra.

10. Strö över citronskalet, finhackad vitlök och örter.

11. Häll över en skvätt olivolja och låt allt steka tillsammans.

12. Avsluta med att pressa över lite fräsch citronsaft och strö på lite flingsalt.

Visningar: 469
Inlagt 2013-05-11 18:08:34