Receptbeskrivning

Fläskfilé med risotto och rödvinssås

Ingredienser för
450 g fläskfilé(er)
1 msk smör
4 prt blandad sallad
3 msk olivolja
1 st gul lök(ar) finhackad
2 st vitlöksklyfta(or) finhackad
200 g arborioris
1 dl vitt vin
5 dl kycklingbuljong
1 dl parmesanost, riven
2 dl köttbuljong
1 dl rött vin
2 msk tomatpuré
1 tsk potatismjöl


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Börja med att hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och fräs dem glansiga och mjuka på svag värme.

2. Tillsätt riset och fräs det en stund så att det blir genomskinligt.
Häll på vitt vin och låt koka tills vinet kokat in. Häll på lite av buljongen och låt riset suga åt sig vätskan.

3. Tillsätt buljongen lite i sänder under omrörning tills riset är krämigt men fortfarande har ett visst tuggmotstånd. Tillsätt parmesanen och rör runt.

4. Skär fläskfilén i bitar och stek i smöret.

5. Såsen: Koka upp buljong, rödvin och tomatpuré. Tillsätt potatismjöl blandat med lite kallt vatten och låt såsen sjuda men inte koka. Smaka av med salt och peppar.

6. Servera fläskfilé med sås och risotto samt en blandad sallad.


Näringsvärde per portion:
Energi: 406 kcal
Kolhydrater: 45 g
Protein: 32 g
Fett: 10 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 45 E%
Protein: 32 E%
Fett: 22 E%

Visningar: 721
Inlagt 2013-05-12 06:21:40