Receptbeskrivning

Fisk provençale

Ingredienser för
ingredienser
600 g torsk
600 g fast potatis
1 zucchini
1 röd paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1.5 msk olivolja
0.5 ask färsk persilja (à 20 g)
1 tsk timjan
salt och peppar
250 g körsbärstomater
1.5 dl gräddfil


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Tina fisken. Sätt ugnen på 225°C. Skölj och skiva potatisen i ca 1/2 cm tjocka skivor och zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda alla grönsakerna på en plåt tillsammans med olivoljan och örtkryddorna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar (för 4 port). Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 25 minuter. Halvera tomaterna. Salta och peppra fisken. Tag ut plåten och sänk ugnstemperaturen till 200°C. Lägg fisken och tomaterna ovanpå grönsakerna och tillaga ytterligare ca 10 minuter mitt i ugnen. Servera med en klick gräddfil och gärna bröd. För alla Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Visningar: 345
Inlagt 2013-06-08 22:05:11