Receptbeskrivning
Citronmarinerad kyckling med fänkåls- och tomatquinoa
Ingredienser
för
500 g kycklinglårfiléer
1 st citron rivet skal
3 msk citron
1 msk honung
1 tsk salt
1 st fänkål
250 g körsbärstomater
0.5 msk olivolja
1 tsk salt
1 kruka dill
1 st citron rivet skal
3 msk citron
1 msk honung
1 tsk salt
svartpeppar
3 dl quinoa 1 st fänkål
250 g körsbärstomater
0.5 msk olivolja
1 tsk salt
svartpeppar
2 tsk citron 1 kruka dill
tillbehör
citronklyftor Beskrivning
1. Putsa och skär kycklinglårfiléerna i ca 2 x 2 cm stora bitar. Blanda citronskal, citronsaft, honung, salt och peppar. Lägg kycklingen i marinaden och marinera ca 15 min. Trä upp kycklingen på spett.
2. Skölj quinoan noga i hett vatten. Koka den enligt anvisning på förpackningen. Om du kokar olika färger så använd separata kastruller. Skiva fänkålen tunt och halvera tomaterna.
3. Hetta upp en stekpanna med olja, fräs tomaterna hastigt (1 min) så att de blir lite mjuka, tillsätt fänkål och quinoa, smaka av med salt, peppar och citronsaft. Strö över dill och rör om.
4. Stek eller grilla kycklingspetten ca 7-10 min runtom tills de är genomstekta. Servera med quinoa och en klyfta citron.
  Â
2. Skölj quinoan noga i hett vatten. Koka den enligt anvisning på förpackningen. Om du kokar olika färger så använd separata kastruller. Skiva fänkålen tunt och halvera tomaterna.
3. Hetta upp en stekpanna med olja, fräs tomaterna hastigt (1 min) så att de blir lite mjuka, tillsätt fänkål och quinoa, smaka av med salt, peppar och citronsaft. Strö över dill och rör om.
4. Stek eller grilla kycklingspetten ca 7-10 min runtom tills de är genomstekta. Servera med quinoa och en klyfta citron.
  Â
Visningar: 533
Inlagt 2013-05-12 15:59:23

