Receptbeskrivning
Rabarberpaj smulpaj med vit choklad
Ingredienser
för
500 g rabarber
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
100 g choklad, vit
0.5 dl sötmandel
100 g smör
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
0.5 dl strösocker
vaniljglass
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
100 g choklad, vit
0.5 dl sötmandel
100 g smör
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
0.5 dl strösocker
vaniljglass
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm breda bitar. Blanda dem med socker och potatismjöl. Fördela rabarbern i 6 ugnssäkra portionsformar eller i en stor pajform.
2. Grovhacka choklad och mandel. Smält smöret i en kastrull tills det börjar bli brynt. Ta kastrullen åt sidan och låt smöret svalna. Tillsätt vetemjöl, havregryn och socker. Blanda i choklad och mandel. Fördela blandningen över rabarbern.
3. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 20 min, tills täcket har fått fin färg. Servera pajerna ljumma med vaniljglass.
2. Grovhacka choklad och mandel. Smält smöret i en kastrull tills det börjar bli brynt. Ta kastrullen åt sidan och låt smöret svalna. Tillsätt vetemjöl, havregryn och socker. Blanda i choklad och mandel. Fördela blandningen över rabarbern.
3. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 20 min, tills täcket har fått fin färg. Servera pajerna ljumma med vaniljglass.
Visningar: 513
Inlagt 2013-05-13 15:16:53

