Receptbeskrivning
Rabarberpaj med kanel och kardemumma
Ingredienser
för
Beskrivning
Om man inte har råsocker funkar det att använda strösocker istället.
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk råsocker
100 g smält smör
Fyllning:
500 g rabarber
1 dl råsocker
1 tsk kanel
2 tsk stött kardemumma
1 1/2 msk vetemjöl
2 äggulor
3 dl vispgrädde
Blanda allt till degen. Tryck ut den i en stor pajform ca 28 cm i diam. Kyl den i minst 30 min. Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 min. Skala och skiva rabarbern. Blanda rabarber, råsocker, kanel, kardemumma och mjöl och lägg i formen. Vispa äggulorna och blanda med grädden. Häll det i formen och grädda ca 30 min. När pajen är klar ska fyllningen vara lite lös och krämig. När kakan kallnar så stelnar den till lite. Servera vispad grädde till.
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk råsocker
100 g smält smör
Fyllning:
500 g rabarber
1 dl råsocker
1 tsk kanel
2 tsk stött kardemumma
1 1/2 msk vetemjöl
2 äggulor
3 dl vispgrädde
Blanda allt till degen. Tryck ut den i en stor pajform ca 28 cm i diam. Kyl den i minst 30 min. Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 min. Skala och skiva rabarbern. Blanda rabarber, råsocker, kanel, kardemumma och mjöl och lägg i formen. Vispa äggulorna och blanda med grädden. Häll det i formen och grädda ca 30 min. När pajen är klar ska fyllningen vara lite lös och krämig. När kakan kallnar så stelnar den till lite. Servera vispad grädde till.
Visningar: 718
Inlagt 2013-05-13 15:15:00

