Receptbeskrivning
Rabarberkaka med mascarponekräm
Ingredienser
för
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 st äggula
750 g rabarber
1.25 dl strösocker
0.75 dl potatismjöl
200 g smör
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
500 g mascarpone
3 st citroner (gärna ekologiska), pressad saft av 1, rivet skal av 3
smör och ströbröd till formen
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 st äggula
750 g rabarber
1.25 dl strösocker
0.75 dl potatismjöl
200 g smör
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
500 g mascarpone
3 st citroner (gärna ekologiska), pressad saft av 1, rivet skal av 3
smör och ströbröd till formen
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smörj och bröa en rund bakform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.
3. Skär smöret till kakbottnen i små bitar och lägg dem i matberedaren.
4. Tillsätt mjöl, socker och äggula och kör till en smulig deg.
5. Eller nyp snabbt ihop ingredienserna med fingertopparna i en bunke.
6. Häll degen i bakformen och platta ut den i bottnen.
7. Tryck upp degen ett par centimeter på formens kant och jämna till den med en kniv.
8. Nagga bottnen med en gaffel och ställ in formen i kylskåp.
9. Skölj, ansa och skala rabarbern till fyllningen. Skär stängerna i 1 cm långa bitar.
10. Blanda socker och potatismjöl i en skål.
11. Skär smöret till smuldegen i små bitar och lägg dem i matberedaren.
12. Tillsätt mjöl och socker och kör till en smulig deg.
13. Eller nyp snabbt ihop ingredienserna till en smulig deg med fingertopparna i en bunke.
14. Fördela rabarbern jämnt i bakformen och täck med potatismjölsblandningen.
15. Sprid ut smuldegen som ett täcke ovanpå.
16. Grädda kakan i 40 –45 minuter i mitten av ugnen.
17. Täck den med aluminiumfolie om den börjar se mörk ut på ytan. Låt kakan svalna i formen.
2. Smörj och bröa en rund bakform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.
3. Skär smöret till kakbottnen i små bitar och lägg dem i matberedaren.
4. Tillsätt mjöl, socker och äggula och kör till en smulig deg.
5. Eller nyp snabbt ihop ingredienserna med fingertopparna i en bunke.
6. Häll degen i bakformen och platta ut den i bottnen.
7. Tryck upp degen ett par centimeter på formens kant och jämna till den med en kniv.
8. Nagga bottnen med en gaffel och ställ in formen i kylskåp.
9. Skölj, ansa och skala rabarbern till fyllningen. Skär stängerna i 1 cm långa bitar.
10. Blanda socker och potatismjöl i en skål.
11. Skär smöret till smuldegen i små bitar och lägg dem i matberedaren.
12. Tillsätt mjöl och socker och kör till en smulig deg.
13. Eller nyp snabbt ihop ingredienserna till en smulig deg med fingertopparna i en bunke.
14. Fördela rabarbern jämnt i bakformen och täck med potatismjölsblandningen.
15. Sprid ut smuldegen som ett täcke ovanpå.
16. Grädda kakan i 40 –45 minuter i mitten av ugnen.
17. Täck den med aluminiumfolie om den börjar se mörk ut på ytan. Låt kakan svalna i formen.
Visningar: 353
Inlagt 2013-05-13 14:50:44

