Receptbeskrivning

Rabarber och ingefärspaj

Ingredienser för
4.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1 msk strösocker
115 g kallt smör
0.5 dl vatten, iskallt
1 st ägg, uppvispat till pensling
3 msk strösocker, till garnering
400 g rabarber
15 g ingefära, syltad
3 msk lag från den syltade ingefäran
1 tsk kardemumma
4 msk strösocker


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda vetemjöl, salt och socker till dege i en matberedare.
3. Skär smöret i kuber och tillsätt det.
4. Pulsmixa det snabbt ihop till smulor.
5. Tillsätt det kalla vattnet, lite i taget, tills degen går precis ihop.
6. Plasta in degen och låt den ligga i kylskåp i minst en timme.
7. Lägg undan en liten del av degen för att göra galler med.
8. Kavla snabbt ut resterande deg på mjölat bakbord och fodra en bakform (24 centimeter i diameter) med den.
9. Skär bort eventuell överflödig deg, nagga botten och låt formen stå i frysen i 20 minuter.
10. Kavla ut degen som är kvar och skär den i långa, smala remsor.
11. Skala rabarbern och skär den i riktigt små bitar.
12. Finhacka ingefäran och blanda den tillsammans med rabarber, lag, kardemumma och socker i en bunke.
13. Fördela fyllningen jämt i det kalla pajskalet och lägg degremsorna över som i ett gallermönster.
14. Pensla degremsorna med ägget och strö sockret över.
15. Grädda i cirka 30 minuter tills pajdegen fått fin färg.

Visningar: 288
Inlagt 2013-06-06 19:52:23