Receptbeskrivning
Rabarbersmulis med ingefära och knäckigt tak
Ingredienser
för
5 st rabarberstjälkar, ca 500 g
1 dl ljust muscovadosocker eller råsocker
1 msk potatismjöl
1 färsk ingefära, ca 40-50 g
2 dl vetemjöl
2 dl knäckesmulor med 100 % fullkornsråg med lå
3 msk strösocker
125 g smör
1 dl ljust muscovadosocker eller råsocker
1 msk potatismjöl
1 färsk ingefära, ca 40-50 g
2 dl vetemjöl
2 dl knäckesmulor med 100 % fullkornsråg med lå
3 msk strösocker
125 g smör
Beskrivning
1. Skala och skär rabarbern i centimetertjocka bitar, lägg dem i pajformen.
2. Blanda råsocker, potatismjöl och riven ingefära, strö blandningen jämnt över rabarbern och blanda.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Blanda vetemjöl, knäckesmulor och socker i en bunke.
5. Tillsätt smöret skuret i små bitar och blanda ihop till en smulig massa, använd fingrarna.
6. Strö smuldegen över rabarbern och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
7. Servera pajen ljummen med lite mjukrörd vaniljglass, en klick kesella vanilj eller vaniljsås.
2. Blanda råsocker, potatismjöl och riven ingefära, strö blandningen jämnt över rabarbern och blanda.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Blanda vetemjöl, knäckesmulor och socker i en bunke.
5. Tillsätt smöret skuret i små bitar och blanda ihop till en smulig massa, använd fingrarna.
6. Strö smuldegen över rabarbern och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
7. Servera pajen ljummen med lite mjukrörd vaniljglass, en klick kesella vanilj eller vaniljsås.
Visningar: 231
Inlagt 2013-05-13 15:13:43

