Receptbeskrivning

Rabarbersmulis med ingefära och knäckigt tak

Ingredienser för
5 st rabarberstjälkar, ca 500 g
1 dl ljust muscovadosocker eller råsocker
1 msk potatismjöl
1 färsk ingefära, ca 40-50 g
2 dl vetemjöl
2 dl knäckesmulor med 100 % fullkornsråg med lå
3 msk strösocker
125 g smör


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och skär rabarbern i centimetertjocka bitar, lägg dem i pajformen.
2. Blanda råsocker, potatismjöl och riven ingefära, strö blandningen jämnt över rabarbern och blanda.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Blanda vetemjöl, knäckesmulor och socker i en bunke.
5. Tillsätt smöret skuret i små bitar och blanda ihop till en smulig massa, använd fingrarna.
6. Strö smuldegen över rabarbern och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
7. Servera pajen ljummen med lite mjukrörd vaniljglass, en klick kesella vanilj eller vaniljsås.

Visningar: 231
Inlagt 2013-05-13 15:13:43