Receptbeskrivning

Rabarberpaj med kardemummakräm

Ingredienser för
2.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
2 msk socker
100 g smält smör
Fyllning
500 g rabarber
1 dl socker
1 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 msk vetemjöl
3 dl grädde


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Blanda vetemjöl med bakpulver, socker och smält smör till en smulig deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 1 paj). Ställ in i kylen. Sätt ugnen på 175°C. Fyllning: Skär rabarber i bitar (skala först). Blanda rabarberbitarna med socker, kanel, kardemumma, vetemjöl. Sprid ut fyllningen i formen. Ställ in i ugnen ca 10 minuter. Ta ut och häll på grädde och grädda i ca 20 minuter till. Fyllningen ska vara lite lös och krämig. Receptet på den ljuvliga pajen har Konrad Sellén i Visby skickat in.

Visningar: 690
Inlagt 2013-05-13 15:11:38