Receptbeskrivning
			
			
			
			Hel ugnsbakad lax med pesto och pinjenötter
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							900 g lax 
0.5 tsk salt
4 msk pesto
1 dl crème fraiche mager
70 g pinjenötter
						
					0.5 tsk salt
4 msk pesto
1 dl crème fraiche mager
70 g pinjenötter
Beskrivning
					
						10 portioner
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rosta nötterna i en torr teflonpanna. Lägg laxfilén med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Salta lätt.
2. Blanda ihop pesto och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar och bred över fisken. Stek i ugnen i cirka 15 minuter för rosa kärna och 25 minuter för helt genomstekt. Strö över pinjenötterna.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Jonas Melchersson
Näringsinnehåll:
Kalorier: 271 kcal
Kolhydrater: 1 g
Protein: 18 g
Fett: 21 g
										1. Sätt ugnen på 180 grader. Rosta nötterna i en torr teflonpanna. Lägg laxfilén med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Salta lätt.
2. Blanda ihop pesto och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar och bred över fisken. Stek i ugnen i cirka 15 minuter för rosa kärna och 25 minuter för helt genomstekt. Strö över pinjenötterna.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Jonas Melchersson
Näringsinnehåll:
Kalorier: 271 kcal
Kolhydrater: 1 g
Protein: 18 g
Fett: 21 g
Visningar: 1092
Inlagt 2013-05-18 12:29:48
				 
					 
			
 





 30 min
  30 min