Receptbeskrivning
Ägghalvor fyllda med rökt lax och pepparrot eller rökt renstek och äpple
Ingredienser
för
5 ägg
100 g crème bonjour
1 msk riven pepparrot
2 msk skuren dill
1 citron
1 rött äpple
100 g crème bonjour
1 tsk dijonsenap
1 msk skuren gräslök
rökt lax med pepparrotsfyllning
50 g kallrökt lax 100 g crème bonjour
1 msk riven pepparrot
2 msk skuren dill
1 citron
rökt renstek och äppelfyllning
50 g rökt renstek 1 rött äpple
100 g crème bonjour
1 tsk dijonsenap
1 msk skuren gräslök
Beskrivning
Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 8 minuter. Spola äggen kalla. Skala dem och ta bort lite av botten och toppen så att de kan stå och dela äggen. Lax och pepparrotsfyllning: Skär laxen i små tärningar. Blanda dem med crème bonjour, pepparrot och dill. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. Fördela laxröran på ägghalvorna och garnera med riven pepparrot. Rökt renstek och äpple fyllning: Tärna renstek och äpple. Blanda med crème bonjour och smaksätt med senap, salt och peppar. Fördela rensteksröran på ägghalvorna och garnera med skuren gräslök och strimlat äpple. För alla Rätten innehåller ägg, laktos och mjölk.
Gör laktosfri: byt crème bonjour mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème bonjour mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt crème bonjour mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème bonjour mot Sour Supreme (innehåller soja).
Visningar: 1079
Inlagt 2013-05-16 22:08:57

