Receptbeskrivning

Hönötårta med lax

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
3 halvmånar hönökaka
bordsmargarin

Fyllning:
ca 300 g kokt lax i mindre bitar
1 dl fint tärnad gurka
3 msk bredbar laxpastej
1 dl créme fraiche
2 krm cayennepeppar
2 msk chilisås
1 tsk paprikapulver

Topping:
1 dl créme fraiche
skivad gurka
150 g naturell färskost
4 msk bredbar laxpastej
2 droppar röd hushållsfärg
150 g rökt lax i skivor
100 g svart stenbitsrom
citronsivor i trekanter
några dillkvistar

Smöra bröden på ena sidan. Blanda allt till fyllningen. Bred fyllningen på tfå av bröden och lägg ihop. Den utan fyllning ska ligga överst och vänd med smöret nedåt. Bred créme fraichen ovanpå och på sidorna. Tryck fast gurkskivor runt tårtan. Blanda färskosten, laxpastejen och hushållsfärgen. Spritsa ut rosor runt om på ovansidan och garnera med lax, rom, citron och dill.

Visningar: 175
Inlagt 2013-05-17 00:15:03