Receptbeskrivning
Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika
Ingredienser
för
4 st kycklingbröstfiléer
smör att steka i
1 st tomat(er)
1 basilika
3 msk dijonsenap (eller mer om du vill)
2 dl vispgrädde
2 st vitlöksklyfta(or)
2 dl crème fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost
haricots verts
smör att steka i
1 st tomat(er)
1 basilika
3 msk dijonsenap (eller mer om du vill)
2 dl vispgrädde
2 st vitlöksklyfta(or)
2 dl crème fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost
haricots verts
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.
2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.
4. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.
Recept: Linnea Swärd
Foto: Emma Mattsson
2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.
4. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.
Recept: Linnea Swärd
Foto: Emma Mattsson
Visningar: 468
Inlagt 2013-05-17 03:41:09