Receptbeskrivning

Knaprig bärpaj

Ingredienser för
250 g hallon
250 g blåbär
ev. lite socker
1 dl vetemjöl
150 g smör
2 dl havregryn
1 dl råsocker
1 tsk bakpulver
0.5 dl hackad sötmandel
0.5 dl pumpafrön
0.5 dl solrosfrö
0.5 dl vetemjöl
0.5 dl havregryn
75 g smör
4 msk honung
3 dl grädde
2 dl mjölk
1 st vaniljstång
1.5 dl råsocker
5 st äggulor


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Blanda alla ingredienser till pajdegen och tryck eller kavla ut den i en pajform.
2. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ugn på 175 i ca 10-12 min.
3. Blanda ihop mandelcrust toppingen.
4. Fyll pajskalet med bären, sockra lite om bären är sura. Smula över mandelcrustet ovanpå bären så att de täcks och kör in pajen i ugnen, ytterligare 20-30 minuter.
5. VaniljsåsVispa ihop äggulor, mjölk, grädde och socker i en kastrull.
6. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ut de svarta fröna.
7. Tillsätt frön och resten av vaniljstången i kastrullen och sjud upp allt under ständig omkörning.
8. Dra av vaniljsåsen från värmen efter första bubblan. Låt svalna, sila och servera till pajen.

Visningar: 234
Inlagt 2013-05-17 13:28:11