Receptbeskrivning

No bake cheesecake

Ingredienser för
150 g oreokex
75 g smält smör
300 g philadelphiaost
250 g ricotta
1.75 dl strösocker
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
50 g mörk choklad
färska bär, t.ex. jordgubbar
ev. florsocker att pudra ovanpå


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. OreobottenKrossa eller mixa oreokexen till fina smulor och blanda smulorna med det smälta smöret.
2. Kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och den löstagbara kanten på en springform, 18–24 cm i diameter, och tryck ut degen i ett jämnt lager (om formen är 18 cm i diameter bör den vara åtminstone 7 cm hög). Låt stå i kylen i 20 minuter.
3. CheesecakefyllningVispa ihop philadelphia, ricotta, socker, grädde och vaniljsocker till en tjock smet som fortfarande ska gå att hälla.
4. Häll smeten över oreobottnen.
5. DekorationBryt chokladen i bitar och smält den i en kastrull eller i mikro. Låt svalna något.
6. Ringla chokladen över cheesecaken.
7. Dra försiktigt med en sked för att fördela chokladen jämnt och i ett fint mönster över hela tårtan.
8. Låt tårtan stå övertäckt med plastfolie i frysen i 6–8 timmar.
9. Ta ut tårtan ur frysen cirka 30 minuter före servering. Dekorera med dina favoritbär och pudra gärna över lite florsocker.

Visningar: 277
Inlagt 2013-05-17 11:32:21