Receptbeskrivning
Potatisgratäng
Ingredienser
för
1 kg potatis
1 msk olivolja
1 st gul lök, finhackad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk torkad rosmarin
2 st lagerblad
400 g krossade tomater på burk
1 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
2 krm svartpeppar
1 burk oliver med citronfyllning, (150 g avrunnen vi
2.5 dl ost, riven (100 g)
kokt broccoli, eventuellt mangoldskott
1 msk olivolja
1 st gul lök, finhackad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk torkad rosmarin
2 st lagerblad
400 g krossade tomater på burk
1 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
2 krm svartpeppar
1 burk oliver med citronfyllning, (150 g avrunnen vi
2.5 dl ost, riven (100 g)
kokt broccoli, eventuellt mangoldskott
Beskrivning
1. Skala och skär potatisarna i ca 3 cm stora bitar. Koka dem nästan färdiga i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg dem i en smord ugnssäker form.
2. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök, rosmarin och lagerblad ca 1 min. Häll på krossade tomater samt vatten. Blanda ner buljongtärning och peppar och låt tomatsåsen koka ca 5 min.
3. Häll tomatsåsen över potatisarna. Strö på oliver och riven ost.
Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Sätt ugnen på grill och gratinera ytterligare ca 10 min.
4. Servera gratängen varm med lättkokt broccoli och eventuellt skinka eller kyckling.
2. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök, rosmarin och lagerblad ca 1 min. Häll på krossade tomater samt vatten. Blanda ner buljongtärning och peppar och låt tomatsåsen koka ca 5 min.
3. Häll tomatsåsen över potatisarna. Strö på oliver och riven ost.
Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Sätt ugnen på grill och gratinera ytterligare ca 10 min.
4. Servera gratängen varm med lättkokt broccoli och eventuellt skinka eller kyckling.
Visningar: 196
Inlagt 2019-07-30 13:13:39

