Receptbeskrivning
Ugnsomelett med rostad lök och bacon
Ingredienser
för
4 rödlökar
1 paket bacon (Ã 140 g)
8 ägg
4 msk mjölk eller vatten
100 g riven ost
3 msk hackad persilja
1 dl crème fraiche
1 msk senap (gärna dijon)
1 paket bacon (Ã 140 g)
8 ägg
4 msk mjölk eller vatten
100 g riven ost
3 msk hackad persilja
1 dl crème fraiche
1 msk senap (gärna dijon)
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C. Skala och skär rödlökar i klyftor. Skär bacon i ca 1 cm breda bitar. Lägg löken i en ugnssäker stekpanna/form (gärna teflonbelagd) och blanda med olivolja. Blanda i hälften av baconet. Sätt pannan i mitten av ugnen 10-15 minuter. Rör om efter halva tiden. Vispa ihop ägg, mjölk eller vatten, riven ost, hackad persilja, salt och svartpeppar. Häll blandningen i pannan. Fördela över resten av baconet. Fortsätt att tillaga i ugnen 10-20 minuter, tills omeletten har stannat. Servera med crème fraiche blandat med senap. För alla Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfria mjölkprodukter och välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med vatten eller t ex Solhavre, välj mjölkfritt ostalternativ. Byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour supreme.
Gör laktosfri: använd laktosfria mjölkprodukter och välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med vatten eller t ex Solhavre, välj mjölkfritt ostalternativ. Byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour supreme.
Visningar: 742
Inlagt 2013-05-18 22:02:05

