Receptbeskrivning
Kycklingburgare med varm morotssallad
Ingredienser
för
4 st kycklingfiléer, (600 g)
3 st morötter, (ca 300 g)
1.5 dl cocktailkapris
1 msk olivolja
2 dl lätt crème fraiche
0.5 tsk zeta sale di mare rosmarin & timjan, +1,5 tsk
4 st runda portionsbröd, gärna av surdeg
1 kruka plocksallad, t ex ekblad
1 st avokado
2 krm svartpeppar, nymald
3 st morötter, (ca 300 g)
1.5 dl cocktailkapris
1 msk olivolja
2 dl lätt crème fraiche
0.5 tsk zeta sale di mare rosmarin & timjan, +1,5 tsk
4 st runda portionsbröd, gärna av surdeg
1 kruka plocksallad, t ex ekblad
1 st avokado
2 krm svartpeppar, nymald
Beskrivning
1. Halvera varje kycklingfilé till två tunna filéer. Ställ åt sidan.
2. Skala och grovriv morötterna. Skiva hälften av kaprisen tunt, spara resten till garnering.
3. Fräs morötterna hastigt i 1 msk olja i en stekpanna. Rör i crème fraiche, skivad kapris och 1/2 tsk Sale di mare. Sjud ca 1 minut. Lägg över i en skål.
4. Gör i ordning tillbehören. Lägg upp bröden, skölj salladsblad, kärna ur, skala och skär avokadon i klyftor.
5. Stek kycklingen i omgångar i 1 msk olja i en stekpanna 2-3 min på varje sida tills den är genomstekt. Krydda med 1 1/2 tsk Sale di mare och svartpeppar.
6. Lägg ihop burgarna. Servera med morotssalladen. Garnera med kaprisen. Ca 500 kcal
per portion 19 g fett 42 g protein
36 g kolhydraterÂ
2. Skala och grovriv morötterna. Skiva hälften av kaprisen tunt, spara resten till garnering.
3. Fräs morötterna hastigt i 1 msk olja i en stekpanna. Rör i crème fraiche, skivad kapris och 1/2 tsk Sale di mare. Sjud ca 1 minut. Lägg över i en skål.
4. Gör i ordning tillbehören. Lägg upp bröden, skölj salladsblad, kärna ur, skala och skär avokadon i klyftor.
5. Stek kycklingen i omgångar i 1 msk olja i en stekpanna 2-3 min på varje sida tills den är genomstekt. Krydda med 1 1/2 tsk Sale di mare och svartpeppar.
6. Lägg ihop burgarna. Servera med morotssalladen. Garnera med kaprisen. Ca 500 kcal
per portion 19 g fett 42 g protein
36 g kolhydraterÂ
Visningar: 488
Inlagt 2013-05-18 22:04:15

